Schadeherstel

Het herstellen van autoschade bestaat uit een aantal stappen. Hieronder staat beschreven hoe Garagebedrijf Bezemer ervoor zorgt dat uw auto er weer zo goed als nieuw uit ziet.

1. Schadeopname

U meld de schade aan uw auto bij Garagebedrijf Bezemer. Een medewerker maakt dan een eerste afspraak met ju om de schade te beoordelen.

Tijdens deze afspraak legt een schadebehandelaar van Garagebedrijf Bezemer de schade aan uw auto vast. Op deze manier wordt duidelijk hoe lang de reparatie ongeveer gaat duren, hoeveel het ongeveer gaat kosten en of er eventueel onderdelen besteld moeten worden. De schadebehandelaar maakt hierbij altijd een aantal digitale foto’s van de auto om de schade zo goed mogelijk vastgelegd te hebben. Garagebedrijf Bezemer maakt vervolgens graag een afspraak om juw auto daadwerkelijk te repareren. Hiertoe geeft u een formele opdracht tot reparatie.

2. Schadeafhandeling met lease- en verzekeringsmaatschappij

Als u formeel opdracht hebt gegeven tot repareren, wordt er een officieel schaderapport opgesteld. Garagebedrijf Bezemer stemt op basis van dat rapport de te verwachten kosten van de autoschade af met de betalende partij. Dit kan de eigenaar van de auto zijn, maar ook een lease- of verzekeringsmaatschappij. Eventueel schakelt Garagebedrijf Bezemer een schade-expert in voor een onafhankelijke taxatie. Zodra Garagebedrijf Bezemer toestemming heeft van alle betrokken partijen wordt begonnen met het herstel van de autoschade. Afhankelijk van uw wensen en/of de afspraken met de lease- of verzekeringsmaatschappij zorgt Garagebedrijf Bezemer tijdens de reparatieperiode voor passend vervangend vervoer.

3. Demontage en plaatwerk
Het herstel van de autoschade begint met het demonteren van de beschadigde onderdelen. Naast het herstellen van onderdelen door middel van plaatwerken en/of uitdeuken vervangt Garagebedrijf Bezemer indien nodig ook plaatdelen. 

Kunststofdelen, zoals bumpers, worden eveneens herstelt waardoor deze niet vervangen hoeven te worden. Het is zelfs mogelijk plaatdelen uit te deuken zonder dat deze daarna opnieuw gespoten hoeven te worden.

4. Richten
Bij beschadigingen aan het chassis of de wielophanging vervangt Garagebedrijf Bezemer de benodigde onderdelen. De maatvoering wordt door middel van richtbanken en uitlijnapparatuur afgesteld op de door de fabrikant opgegeven waarden. 


5. Voorbewerking en spuiten
Na de plaatwerkerij, en eventueel het richten, gaat de auto naar de spuiterij. Daar worden de niet te spuiten delen afgeplakt en de vervangen of herstelde delen worden voorbewerkt om gespoten te worden. Het voorbewerken betreft het opschuren van de plaatdelen en deze delen voorzien van grondlak. De autospuiter brengt in de spuitcabine zorgvuldig een nieuwe laklaag aan. Garagebedrijf Bezemer maakt daarbij enkel gebruik van watergedragen lakken die het milieu minder belasten. 


6. Montage en aflevering
Nadat de auto de spuiterij heeft verlaten en voldoende droog is, worden de resterende onderdelen gemonteerd. Tevens worden de nieuwe plaatdelen met een anti-corrosie middel behandeld en vindt de laatste technische controle plaats. Garagebedrijf Bezemer levert de auto pas af wanneer deze schoon is. Als u de auto komt ophalen informeert één van onze medewerkers u tenslotte over de uitgevoerde werkzaamheden. 

Terug naar overzicht

snel een afspraak maken?

Klik hier